'De mobiliteitsbranche is voortdurend in beweging, letterlijk en figuurlijk. Het is daarom verstandig op de hoogte te blijven.'

Nieuws > Update coronamaatregelen per 07.05.2020

Gelukkig, we kunnen weer. Woensdagavond 6 mei werd bekendgemaakt dat rijlessen met ingang van maandag 11 mei weer hervat kunnen worden. Autorijschool Pibiri start derhalve komende week met rijlessen. Vanzelfsprekend met inachtneming van de richtlijnen die het kabinet en de brancheorganisaties hebben afgekondigd. Dat betekent dat iedereen die gezond is en geen kenmerken vertoont van een eventuele COVID-19-besmetting in een lesauto mag stappen. Ook mogen er geen besmettingen in de directe familie- of vriendenkring zijn. Geef dat duidelijk aan! Mondkapjes en handschoenen zijn niet verplicht. Indien een leerling toch enige vorm van bescherming wenst, dient de leerling daar zelf zorg voor te dragen. Als instructeur tracht ik het clusteren van lessen zo veel mogelijk te voorkomen en worden oppervlakken die leerlingen met hun handen beroeren na elke les met een doekje gedesinfecteerd.

 

TTT en praktijkexamen

Met leerlingen die een tussentijdse toets en/of een praktijkexamen geannuleerd zagen, neem ik telefonisch contact op. Het is nog niet bekend wanneer het CBR het reserveringssyteem voor opleiders openstelt om de TTT's en praktijkexamens opnieuw in te plannen. Wel is al duidelijk dat de geannuleerde TTT's en praktijkexamens voorrang krijgen op nieuw te plannen TTT's en praktijkexamens. Hoe een en ander in zijn werk gaat, is nog even afwachten. Zodra betreffende informatie bekend wordt gemaakt, laat ik dat meteen weten.

Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik dat graag van jullie. Tot gauw.

 

Met hartelijke groet,

 

Angelo