'De mobiliteitsbranche is voortdurend in beweging, letterlijk en figuurlijk. Het is daarom verstandig op de hoogte te blijven.'

Nieuws > Corona en de rijschoolbranche

Zondag 15 maart werd door het CBR bekendgemaakt dat alle tussentijdse toetsen, praktijkexamens en theorie-examens in elk geval tot en met 31 maart geen doorgang zullen vinden.

 

Er is momenteel echter vanuit de overheid nog geen richtlijn over het sluiten van rijscholen. De beslissing is aan de ondernemer zelf.

 

Autorijschool Pibiri heeft besloten tot nader order de lessen te laten doorgaan voor zover dat wenselijk, nodig en veilig is. Vanzelfsprekend met wederzijdse instemming. Dat wordt met iedere leerling individueel besproken.

 

Wel is er sprake van een aantal randvoorwaarden. Denk aan regelmatige ontsmetting van raakvlakken als stuur, versnellingspook en deurgrepen. Bij voorkeur zitten er niet meer dan twee personen in de auto en wordt de fysieke afstand, ondanks de beperkte ruimte, zo groot mogelijk gehouden. Onnodig te vermelden dat als de leerling of de instructeur gezondheidsklachten vertoont, de rijles terstond wordt geannuleerd.

 

Zowel de instructeur als de leerling heeft in deze bijzondere situatie altijd de mogelijkheid om de les af te zeggen.

 

Mochten er nieuwe standpunten komen of andere richtlijnen worden ingevoerd, dan zal ik jullie daarover zo spoedig mogelijk informeren. Jullie kunnen vanzelfsprekend altijd persoonlijk contact opnemen via mail of telefonisch.

 

Hopende jullie hiermee voldoende te hebben ingelicht.

 

Met hartelijke groet,

 

Angelo Pibiri