'De combinatie van voertuigbeheersing, verkeersinzicht en het managen van onzekerheid en angst vergt een specifieke lesaanpak.'

Faal- of rijangst?

Faalangst

Onzekerheid, angst of bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld kunnen invloed hebben op de rijopleiding. Het managen van faalangst gedurende een rijopleiding vergt een specifieke lesaanpak. Autorijschool Pibiri is in het bezit van het diploma Faalangstinstructeur en begeleidt toekomstige autobestuurders aan de hand van een persoonlijk plan. De tarieven met betrekking tot faalangstbegeleiding verschillen niet van de reguliere tarieven. Het faalangstexamen is echter duurder (zie tarieven). Kijk voor meer informatie op www.cbr.nl.

Rijangst

Niet op de auto(snel)weg durven rijden, uit angst of schaamte je auto drie straten verderop parkeren omdat je het inparkeren niet beheerst, complexe situaties vermijden, moeite met de veelheid aan en interpretatie van verkeersborden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel rijbewijsbezitters hebben in de loop der jaren de meest uiteenlopende tekortkomingen, angsten en fobieën ontwikkeld. Of ze zijn gewoon iets vergeten of gaan bepaalde handelingen wat stroefjes. Soms ligt de oorzaak dieper. Rijbewijsbezitters die behoefte hebben aan een vorm van bijscholing, kunnen tegen een gereduceerd tarief terecht bij Autorijschool Pibiri. De gratis eerste les is overigens niet van toepassing op rijbewijsbezitters.